Waterzak Perikelen 🙂

Nee he… getsiederrie! Ken je dat? Vol frisse zin je spulletjes bij elkaar aan het verzamelen voor de trail van morgen, ontdek je ineens een dubieus ogende waterzak. Té lang niet gebruikt en net iets te vochtig opgeborgen. Schimpies in je drinkzak, dat kan niet heel bevorderend zijn voor de waterkwaliteit.

Gelukkig heb ik daar tegenwoordig twee heerlijke wondermiddeltjes voor, genaamd Lemongrass (Citroengras) en On Guard. Dit zijn essentiële oliën van doTERRA.

I know… Voorkomen is beter dan genezen. En toch ben ik haast geneigd mijn waterzak een beetje te laten verslonzen. Want het schoonmaken van de drinkzak is een klein feestje. De geuren zijn namelijk zo lekker, dat gelijk het hele huis is opgefrist.

Uh, hoe dan?

Super simpel! Draai allereerst de slang van de waterzak. En spoel de waterzak even goed door met koud water.

Eerst zuiveren met Lemongrass

Draai dan de slang er weer aan en doe 1 druppetje (dat is meer dan voldoende, echt waar!) lemongrass in de waterzak. Vul de waterzak voor de helft met lauwwarm water, doe hem goed dicht. En schudden maar! Dan houd je de zak (met de slang aan de onderkant) boven de gootsteen en laat je via de slang het water er weer uit lopen. Zo reinig je gelijk de slang. Wat slim!

Lemongrass heeft als mooie eigenschap dat het een hele zuiverende olie is, die tevens heerlijk verfrissend ruikt. Alle onzuiverheden zijn via de slang zo je gootsteenpuntje ingesijpeld.

Dan afmaken met On Guard

Mocht er nog een klein schimpie zijn achtergebleven dan is het nu tijd voor de genadeklap 🙂 Men neme 1 druppetje On Guard, Dit is een hele krachtige blend van
kruidnagel, wilde sinaasappel, eucalyptus, rozemarijn en kaneel. Allemaal oliën met anti bacteriële eigenschappen. En tevens een geur waar je U tegen zegt!

Je herhaalt de stappen zoals je hebt gedaan met de Lemongrass. Goed schudden en door de slang het oliewater eruit laten lopen. Spoel daarna de zak nog 1 keertje na met koud water. En klaar is Kees 🙂

Fresh as can be

Hang de zak een nachtje te luchten en morgen ruikt ie zo goed als nieuw. Of beter!

Wil je het eens uitproberen? Vraag me gerust om olie sampletjes.

Leave a Comment on Waterzak perikelen :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *