“Mediteren? Dat is toch zo’n geitenwollen sokken ding? Nee, niets voor mij hoor! Ik kan niet eens stilzitten. Laat staan stil zitten en ook nog eens nergens aan denken!”

Je hoeft absoluut geen verdwaalde hippie te zijn om meditatie toe te passen. In de drukke en veel vragende maatschappij van dit moment kan mediteren voor ieder mens een hele fijne uitkomst bieden om even een pas op de plaats te maken. Een momentje voor jezelf. Om je gedachten op een rijtje te krijgen en wat ruimte te creëren in je hoofd. Waardoor stress en gejaagdheid weer plaats kunnen maken voor frisse zin.

Mediteren hoeft niet per se in lotus houding op een yogamatje. Je kunt meditatie bijvoorbeeld ook toepassen tijdens een boswandeling. Door te luisteren wat voor geluiden zich aandienen, bewust de bosgeuren op te snuiven of door het bewonderen van de ontelbare tinten herfstkleuren aan de bomen. Uit je hoofd, in je lichaam. Daar gaat het bij mediteren om. De focus verleggen van alles wat was en nog ‘moet’, naar wat nú is.

Lijkt het je leuk én interessant om op een laagdrempelige manier met meditatie in aanraking te komen? Doe dan op 19 november mee met de workshop ‘Kom je mediteren?’. De workshop zal worden gegeven door mijn yoga docente Maartje Hendrikse.


Waar: Voltastraat 2, Alkmaar

Wanneer: zaterdag 19 november

Aanvang: 16.00 (deur open om 15.30)

Benodigdheden: Yogamatje, meditatiekussen (of dikke handdoek) en warm dekentje


Voor meer informatie over de workshop of aanmelding:

Lisanne Soemanta | T: 06-43910883 | M: lisannemaransoemanta@gmail.com | W: komjebuitenspelen.nl

Maartje Hendrikse | T: 06-25011866 | M: info@yogaalkmaar.nl | W: yogaalkmaar.nl

Leave a Comment on Meditatie Workshop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *