Over mij

Mijn naam is Lisanne Soemanta. Geboren in 1987 en opgegroeid in een liefdevol gezin van vier. Mijn yoga avontuur begon ergens rond 2013. Toen ik na een fikse burn-out bij een mindfulness coach en haptonoom terecht kwam. Beiden wezen me erop dat ik ‘niet meer in m’n lichaam zat’. Tot die tijd leefde ik een redelijk onbewust bestaan als doordenderende topsporter. Ik combineerde marathonschaatsen en wielrennen en had daarnaast een fulltime baan en een relatie. Om in deze hoge versnelling door te kunnen gaan had ik mezelf aangeleerd om de waarschuwingen van mijn systeem te negeren. Gewoon doorgaan. Ik kwam er aardig ver mee. Tot op 27 jarige leeftijd het licht uit ging.

De zin ‘hardlopers zijn doodlopers’ is heel vaak door mijn hoofd gegaan. Zo voortvarend als mijn leven van mijn 16e tot m’n 27e ogenschijnlijk was gegaan, zo veel stagnatie leek ik in de 8 jaar die volgden tegen te komen. Mijn strategie van doordouwen werkte niet meer. Maar hoe anders? Geen idee. Het denkhoofd sloeg op hol. Ik moest een oplossing zien te vinden. Er moest toch een uitweg zijn? Ik kwam in een staat van constante paniek terecht waarin ik kennis maakte met de diepe afgronden van het denken. Een donkere maar leerzame periode.

Yoga bleek voor mij de vertaalsleutel. Mijn yogadocente Maartje Hendrikse (Yoga Alkmaar) leerde mij om het lichaam te zien als instrument om oude angsten en blokkades los te kunnen laten. Door te leren om in m’n lichaam te ankeren kon ik eindelijk het denkhoofd gaan zien voor wat het was. Gewoon een denkhoofd. Stapje voor stapje leerde ik om mezelf over te geven, te ontspannen in het moment en los te laten wat niet meer dienend was.

In oktober 2022 heb ik aan de internationale yogaschool Arhanta Yoga de opleiding tot Klassieke Hatha Yoga Docente afgerond. Een onvergetelijke ervaring die mijn aspiratie om yogadocente te worden heeft bevestigd. Klassieke Hatha Yoga heeft mijn kijk op het leven en de manier waarop ik mij beweeg in het leven diepgaand veranderd. De tijd is rijp om mijn ervaringen te gaan delen.

Wees welkom in mijn lessen! Ik nodig je van harte uit om samen met mij dit prachtige pad te ontdekken. Wat je doel ook mag zijn. Vrijer in je vel, het behalen van sportieve prestaties of spirituele verdieping. Laat de yoga je verwonderen.

Ik hoop je te mogen inspireren, motiveren en enthousiasmeren.

Liefs,

Lisanne